17 januari 2017

Valentijns-symposium: love to learn 14 feb 2017

De wereld van werken en leren verandert snel. Het volgen van een opleiding vandaag biedt jongeren geen garantie dat het beroep waarvoor zij worden opgeleid straks nog bestaat. Bovendien zullen ook nieuwe banen ontstaan waarvan wij nu geen weet hebben en waarvoor wij dus ook moeilijk kunnen opleiden. Steeds vaker gaat het over het belang van 21e-eeuwse vaardigheden die aankomende werkenden minder kwetsbaar zouden maken voor de flexibele wijze waarop werk zich ontwikkelt.
En toch blijft het onduidelijk wat die toekomstvaardigheden precies inhouden, hoe je ze kunt leren en waar je deze opdoet (in het regulier onderwijs?). Tijdens dit symposium zullen de volgende vragen aan bod komen:

  • Hoe kunnen we jongeren voorbereiden op een dynamische arbeidsmarkt?
  • Welke vaardigheden moeten jongeren en werkenden ontwikkelen om bij te blijven tijdens hun loopbaan?
  • Hoe leiden we op voor nog niet bestaande beroepen?

Dit symposium biedt een denkkader en praktische handvatten voor toekomstbestendig leren met presentaties van experts, interactieve workshops en discussie. In samenwerking met NSvP en NIAS nodigt Instituut Gak u van harte uit voor dit Valentijns-symposium – inderdaad op Valentijnsdag 2017.

Dus bent u werkzaam in het onderwijs en/of bent u vanuit een maatschappelijk initiatief of vanuit een organisatie betrokken bij toekomstbestendig leren wees dan van harte welkom. Uw input wordt zeer gewaardeerd!
Dit symposium is tevens de lancering van de SkiLLLS-Challenge, waarin NSvP en Instituut Gak diverse partijen uitdagen om te laten zien welke belangrijke nieuwe toekomstvaardigheden jongeren nodig hebben en hoe ze die kunnen ontwikkelen.

Experts en workshops
• Nationale skills-strategie, presentatie door de SER
• Talenten Voeden: een geïntegreerd model door Juliette Walma van der Molen
• Opleiden voor niet bestaande beroepen: Paul Kirschner
• Creativiteit krijg je niet voor niks: Daniël Sligte, P&O Gemeente Amsterdam

Wanneer
di 14 februari 2017, 13.30-17.00 uur

Waar
De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP  Amsterdam

Zie voor meer informatie en meld je aan via de website van NSvP!

Bekijk uitgelicht »