Onderzoekersdag 2017

Op maandag 4 december 2017 is de 11e Onderzoekersdag, ook dit jaar weer in EYE Filmmuseum te Amsterdam.

Dit jaar heeft de Onderzoekersdag als thema ‘Transformaties in het stelsel’. Wat is de stand van zaken rond sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid, welke ontwikkelingen zien we op basis van (resultaten van) onderzoek én de beleidspraktijk?

Er wordt teruggeblikt op de afgelopen jaren en richten we onze blik ook op de toekomst: waar moeten we naartoe? Speciale aandacht is er opnieuw voor de verbinding tussen wetenschap en praktijk.
De thematiek van de decentralisatie komt aan bod in zowel het plenaire programma als in de workshops. Dagvoorzitter is wederom Hella Hueck.
De workshops gaan onder andere over de decentrale uitvoering van sociale wetgeving, de verschillen hierin tussen gemeenten, de gevolgen van de decentralisaties, ook voor de arbeidsmarktpositie van voorheen Wajongers en WSW’ers.

In de database ‘Wie doet wat’ (laatste versie dec. 2016) kunnen onderzoekers bekijken wat andere onderzoekers binnen de programma’s van Instituut Gak afgelopen jaar hebben gedaan. Klik hiervoor op onderstaande button om in te loggen (alleen voor betrokken onderzoekers):

button_gids