Onderzoekersdag 2018


foto: Marcel Vogel

Op maandag 3 december 2018 zal de Onderzoekersdag van Instituut Gak plaatsvinden in theater Gooiland in Hilversum. Echter, in een ‘nieuw’ jasje. Een nieuw jasje omdat deze dag meer is dan een dag voor onderzoekers. De afgelopen twee jaar zijn we ons steeds meer gaan richten op de aansluiting van onze onderzoeken op de beleidspraktijk. Wat betekenen de onderzoeksresultaten voor de beleidspraktijk? En welke vragen leven er in de beleidspraktijk die mogelijk interessant zijn voor onderzoekers? Kortom: de wisselwerking tussen onderzoek en beleid staat centraal.
Dit jaar is het thema ‘Werk voor iedereen, nu en in de toekomst’. De arbeidsmarkt trekt aan en de vraag naar arbeidskrachten neemt toe. Hoe kunnen ook de kwetsbare doelgroepen profiteren van de aantrekkende arbeidsmarkt? Wat voor een soort werk zal er in de nabije toekomst zijn en voor wie? Hoe kunnen werkgevers geholpen worden bij het invullen van vacatures?
Op de bijeenkomst reflecteren we op dit onderwerp samen met o.a. Wouter Koolmees (minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW) en Rutger Bregman (historicus en journalist voor de Correspondent). De thematiek komt terug in de workshops die in de middag gegeven zullen worden.
Graag verwelkomen wij u op deze dag, dus noteer maandag 3 december 2018 alvast in uw agenda! De officiële uitnodiging volgt binnenkort.

In de database ‘Wie doet wat’ (geactualiseerd per 1 december 2017) kunnen onderzoekers bekijken wat andere onderzoekers binnen de programma’s van Instituut Gak afgelopen jaar hebben gedaan. Klik hiervoor op onderstaande button om in te loggen (alleen voor betrokken onderzoekers):

button_gids