Werk & Toekomst

In de toekomst zullen robotica, digitalisering en voortschrijdende technologische ontwikkelingen naar verwachting steeds meer banen en beroepen doen verdwijnen. Tegelijkertijd zullen er ook nieuwe banen en beroepen ontstaan, waardoor nieuwe kansen worden geboden. Om flexibel te kunnen blijven bewegen op de voortdurend veranderende arbeidsmarkt, zijn 21e-eeuwse vaardigheden en een leven lang leren essentieel. Sociaal ondernemerschap kan een steeds belangrijkere rol spelen voor werkgevers die mensen helpen om aan het werk te komen en te blijven. Technologie kan ook bijdragen aan het creëren of aanpassen van functies voor mensen met een arbeidshandicap. In deze context is het interessant om op een andere manier naar betaald en onbetaald werk te kijken.

Werkgevers betrekken

Binnen het thema Werk & Toekomst ondersteunen wij projecten die gericht zijn op ontplooiing, bewustwording en het overbrengen van nieuwe inzichten over wat de toekomst van de arbeidsmarkt zal brengen en hoe hierop kan worden geanticipeerd. Tegelijkertijd kan er ook sprake zijn van concrete arbeidstoeleiding en ondersteuning op de werkplek, bijvoorbeeld in het geval van functiecreatie dankzij een toekomstgerichte aanpak. Ook binnen dit thema is het van groot belang om werkgevers te bereiken en betrekken. Een project dient dan ook antwoord te geven op de vraag wat werkgevers nodig hebben om voorbereid te zijn op werk en de toekomst.

Resultaatfinanciering

Onze subsidiëring heeft in principe de vorm van een resultaatfinanciering. Dit houdt in dat de subsidie gekoppeld is aan behaalde tussentijdse en eindresultaten. Mochten de resultaten niet in concrete cijfers kunnen worden uitgedrukt, dan kan de subsidie bestaan uit meerdere termijnbedragen op basis van de voortgang van een project. In geval van concrete arbeidstoeleiding naar werk is de subsidie gekoppeld aan de daadwerkelijke in- en uitstroomresultaten van de deelnemers naar betaald werk. Deze afspraken worden in een subsidieovereenkomst vastgelegd.